Història

HISTÒRIA

A la temporada 80-81 un grup d’amics que estimaven els colors de la U.E.Figueres decidien fundar una”Penya” la qual va ser batejada amb el nom de Penya Unionista Guia Esportiva, amb l’objectiu d’animar l’equip i acompanyar-lo als desplaçaments.

Aquest grup d’amics es va plantejar  crear un club de futbol base, i així la temporada 83-84 es va formar el primer equip, categoría Benjamí.  Des d’aleshores va passar a denominar-se PENYA UNIONISTA FIGUERES

Amb la col.laboració de les institucions i l’Ajuntament de Vilamalla, es van cedir uns terrenys per la pràctica del futbol, actual camp PELAI BUIXÓ.

Amb la instal.lació de les torres d’enllumenta el 1990 va ser posible exercir l’activitat esportiva tant de dia com de nit.

El primer president de la Penya va ser el Sr.Romà Martínez, que va deixar el càrrec al Sr Josep Buixó i Pujiula que ha estat president durant 35 anys. Des de fa dos anys és el Sr. Wolfrando Juan i Serra.

En el decurs dels anys, la Penya ha anat augmentant el nombre d’equips i avui en dia està present a totes les categories del futbol base, i és un referent a la comarca i la provincia, en quan a l’esforç i dedicació per ensenyar els valors de l’esport a la mainada.